Listen to this article

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa nevladinom organizacijom Unitas Fond, okupilo je ličnosti iz javnog života u cilju skretanja pažnje od opasnosti koje vrebaju na interentu.

Zbog pandemije koja je pogodila ceo svet, deca sada više nego ikada provode vreme kod kuće i upućena su na internet i druge komunikacione tehnologije. Samim tim češće predstavljaju mete za predatore i druge zlonamerne korisnike interneta koji sprovode obmane, prevare, ucene i druge kriminalne aktivnosti onlajn.

Zbog toga su brojne ličnosti iz javnog života podržale kampanju #SurfujBezbedno , kako bi prenele deci i mladima veoma važne poruke o tome kako da bezbedno i pametno surfuju mrežom da ne bi bili izloženi opasnostima i rizicima mrežama. U kampanji učestvuju državna sekretarka Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, glumci Andrija Milošević, Miloš Timotijević, Aleskandar Srečković Kubura, Miloš Trojpec Petrović, Nikola Glišić, Stevan Pialeta, glumice Tamara Dragićević, Anja Mit, Dragana Dabović, Tamara Aleksić, Mina Softić, influenserka/fotografkinja Marija Andrić i kompozitori, tekstopisci i pevači Željko Vasić i Sergej Ćetković.

U slučaju da se vi ili neko u vašem okruženju nalazi u opasnosti, ili imate neko pitanje i sumnju koju želite da prijavite, kontaktirajte telefon 19833 Nacionalnog kontakt centar za bezbednost dece na interentu, gde će vam biti pružene informacije i pomoć.
Pametno koristi internet, jer tvoja bezbednost je na prvom mestu! #SurfujBezbedno