Listen to this article

K9 Web Protection (za Android, iOS, Mac i Windows je besplatna aplikacija  i nudi mogućnost blokiranja internetskog sadržaja za čak 70 različitih kategorija, koje uključuju sav neprimereni sadržaja poput pornografije, kladionica i kockarnica, stranica koje promovišu nasilje, rasizam ili šire govor mržnje.

SecureTeen Parental Control   je besplatan servis koji omogućava kontrolu uređaja vaše dece i nadgledanje korišćenja Android uređaja. Da biste mogli da koristite ovaj servis, potrebno je da se “SecureTeen Parental Control” aplikacija nađe u uređaju vašeg deteta. Čim to obavite, bez problema možete pratiti šta rade na internetu, koje aplikacije koriste, kuda se kreću, koga pozivaju ili ko ih poziva, kao i to sa kim se dopisuju. Takođe, bez problema možete blokirati neke aktivnosti ukoliko smatrate da to nije nešto što vaše dete sme da radi tj. koristi.

Kids Place – Parental Control je besplatan servis pomoću koga možete da odredite šta vaše dete može ili ne može da koristi. Ona funkcioniše po principu “profila”. Dakle, odredite šta vaše dete može ili ne može da koristi i tako kreirate profil. Kada se aktivira profil, vaše dete će moći da koristiti telefon samo onako kako ste vi zamislili, odnosno prethodno odredili. Naravno, postoje već unapred definisani profili koje vi možete modifikovati po vašoj želji.

Screen Time Parental Control – idealna aplikacija koja omogućava ograničavanje vremena koje će dete provesti na internetu.

Ova aplikacija je idealna za roditelje koji žele da odviknu ili na vreme naviknu svoju decu to koliko će vremena moći da koriste telefon ili određenu aplikaciju. Dakle, pomoću Screen Time Parental Control aplikacije roditelj može da ograniči vreme korišćenja neke aplikacije. Primera radi, roditelj može za jednu aplikaciju odrediti vreme korišćenja 30 minuta, a za neku drugu 60 minuta.

Net Nanny   korisnicima nudi tri osnove opcije: ograničavanje sadržaja za pretraživanje, nadzor nad aplikacijamai kontrolu provođenja vremena na aplikacijama ili samom uređaju.

Ono što ovu aplikaciju čini drugačijom od sličnih koje se nude na tržištu jest filter za odstranjivanje vulgarnih i uvredljivih sadržaja. I dok neke aplikacije blokiraju čitavu stranicu na kojoj se mogu naći vulgarni i uvredljivi komentari, Net Nanny ne ograničava pristup takvim stranicama, ali uspešno ograničava vidljivost komentara vašoj deci.

Google Alerts

Podesite Google Alarts, alarm koji će Vam stizati svaki put kada i ako se na Internetu pojavi stranica na kojoj se pominje vaše ime ili ime vašeg deteta.