Savremeno obrazovanje za izazove digitalne budućnosti

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić poručila je danas učenicima i nastavnicima Osnovne škole „Petar Vragolić“ u selu Gornja Trešnjica, da je savremeno obrazovanje preduslov savladavanja izazova na tržištu rada u digitalnom društvu.
„Poslovi budućnosti zahtevaće od vas digitalne veštine kako biste iskoristili sve prednosti novih tehnologija u savremenom društvu. S obzirom na to da živite u kraju sa velikim turističkim potencijalima, koji je i ekološki atraktivan savremenim putnicima i digitalnim nomadima, primena novih tehnologija može da vam pomogne da ovde razvijate nove digitalne usluge i na taj način ekonomski jačate“, istakla je Matić.
Ona je ukazala da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovodi programe za razvoj digitalne pismenost posebno mladih, uporedo sa infrastrukturnim projektima od kojih je najznačajnija izgradnja lokalne računarske mreže koja je do sada završena u oko 940 škola u Srbiji i koja će do kraja ove godine biti sprovedena u još oko 930 škola. 
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija obezbedilo je školi u Gornjoj Trešnjici pristup bežičnom internetu, a ovom prilikom ministarka je uručila laptopove đacima i nastavnicima za primenu u nastavi.
Povodom četiri godine od osnivanja Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima edukatori centra održali su prezentaciju o onlajn zaštiti.
Nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu osnovan je pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija 27. februara 2017. godine kao centar za informisanje, savetovanje i prijavu ugrožavanja dece u onlajn okruženju i do sada je primio više od 20.700 poziva na broj telefona 19833 i onlajn upita i prijava putem platforme pametnoibezbedno.gov.rs


Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja