„Hak#tin“ za devojčice u okviru Nedelje inovacija

„Hak#tin“, takmičenje u idejnom i programerskom inovativnom rešenju za edukativnu video igru, učenica osnovnih škola iz Srbije, održano je u organizaciji Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Udruženja AFA, u okviru Nedelje inovacija u Beogradu.
U programu koji je realizovan u Legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića, sa ciljem da motiviše devojčice da se opredele za STEM nauke, učestvovalo je 50 devojčica uzrasta od 11 do 14 godina, odnosno deset timova sa po pet učenica, iz Beograda, Lazarevca, Jošaničke Banje, Smedereva, Zrenjanina, koje su na svom rešenju radile sa mentorkama iz uspešnih IT kompanija ( IMB, SAGA, Fishandbooker, Madheadgames, Telenor).
Učesnicama se ovom prilikom obratila pomoćnica ministra za elektronske komunikacije u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin.

„Vaše interesovanje za nauku i tehnologiju je samo prvi korak i predstavlja vašu ulaznicu za zanimljivu karijeru i srećan život. Pred vama je još mnogo učenja i odluka i nadam se da ćete jednoga dana postati uspešne programerke i inženjerke“, rekla je Reljin.


Nakon mentorskog programa timovi će predstaviti svoje radove komisiji koju čine  Vesna Bengin, BISense and She’s  Mercedes, Jovana Milutinović, Nordeus, Dane Atanasovski, Inovacioni fond, Milica Begenišić, Telenor, Irini Reljin, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Jelena Lazarević, AFA. Prva tri tima sa najboljim ocenama dobiće nagrade koje će im svečano biti uručene na otvaranju konferencije koja se održava takođe u okviru Nedelje inovacija, u četvrtak, 24. septembra, u 11 časova u hotelu „Metropol“.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja