Besplatni vebinar o informacionoj bezbednosti u zdravstvu

Besplatni vebinar posvećen bezbednosti informacija namenjen pružaocima usluga u zdravstvu, odnosno ustanovama zdravstvene zaštite, biće održan 27. avgusta 2020. godine, sa početkom u 10:00 časova.
Sa ciljem pružanja informacija o zakonskim propisima u oblasti bezbednosti informacija, kao i o ispunjavanju zahteva standarda i primeni propisa, vebinar organizuje Institut za standardizaciju Srbije, u saradnji sa Regulatornom agencijom za elektronske usluge i poštanski saobraćaj i Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije. 
Na vebinaru će, između ostalog, biti reči o obavezama koje su propisane Zakonom o informacionoj bezbednosti („Sl. glasnik RS“ br. 6/2016), za operatore IKT sistema od posebnog značaja, u koje spadaju i ustanove zdravstvene zaštite, među kojima je najvažnija posebna obaveza donošenje Akta o bezbednosti IKT sistema od posebnog značaja.
Predavači:
-    Nebojša Jokić, načelnik Centra za reagovanje na napade na informacioni sistem, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije (MUP),
-    Marija Popović, inspektor informacione bezbednosti, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije (MTTT),
-    Maja Lakušić, viši savetnik u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL),
-    Daniela Adrović, savetnik u Regulatornoj agenciji za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL),
-    Violeta Nešković-Popović, rukovodilac Sektora za međunarodnu saradnju, informisanje i izdavačku delatnost, Institut za standardizaciju Srbije (ISS).
Svi koji su zainteresovani da prate vebinar mogu da se prijave putem linka: https://forms.gle/j8NViC4qTktfrzts5.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja