Odlaže se hakaton povodom “Međunarodnog dana devojaka u IKT-u”

Obeležavanje „Međunarodnog dana devojaka u IKT-u“ se odlaže, a u skladu sa preporukama Vlade Srbije i proglašenim vanrednim stanjem u cilju otklanjanja i sprečavanja mogućih štetnih posledica zarazne bolesti COVID-19 u Republici Srbiji.

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija u saradnji sa organizacijom AFA planiralo je  povodom Međunarodnog dana devojaka u IKT takmičenje u kreiranju idejnog rešenja za video igru - “Hak#teen 2020” za učenice uzrasta od 11 do 14 godina. Program je trebalo da se  održi 22. aprila u Nordeus habu u Beogradu, a svečanost i dodela nagrada 23. aprila u Palati Srbija.

Od obeležavanja Međunarodnog dana devojaka u IKT-u i organizovanja „Hak#teen 2020“ se ne odustaje, već će se novi termin takmičenja i dodele nagrada utvrditi naknadno, o čemu će sve škole u Republici Srbiji biti blagovremeno obaveštene.
Sve prijave koje su za „Hak#teen 2020“ pristigle, neće morati ponovo da se šalju, već će se razmatrati zajedno sa budućim prijavama, u novom roku koji će se odrediti.

Podsećanja radi, rok za prijave petočlanih timova devojčica trebalo je da traje do 20. marta, a učenice su mogle da se prijave za hakaton slanjem dvominutnog videa na sajt hackteen.afa.co.rs

Međunarodni dan devojaka u informaciono komunikacionim tehnologijama je inicijativa Međunarodne unije telekomunikacija koja ima za cilj da podstakne devojčice i devojke da se više zainteresuju za tehnologiju i STEM nauke, i obeležava se svakog četvrtog četvrtka u aprilu.
             

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja