Jačanje saradnje Srbije i Grčke u okviru digitalnog umrežavanja

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, izrazila je zadovoljstvo zbog najavljenog potpisivanja Memoranduma o razumevanju o smanjenju međunarodnih tarifa za roming, i u oblasti telekomunikacija i poštanskih usluga, između Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Ministarstva za digitalnu upravu Republike Grčke.
Na Poslovnom skupu delegacija privrednika iz Grčke u hotelu Metropol Palas, Matić je istakla da će ta dva memoranduma biti veoma podsticajna za dalje produbljivanje i jačanje veza između naših ekonomija u okviru regionalnih i globalnih digitalnih umrežavanja. 
„Memorandum o razumevanju o smanjenju međunarodnih tarifa za roming elektronskih komunikacionih usluga, doprineće unapređenju komunikacije između administracija dve zemlje, a time i sveukupne ekonomske saradnje. Naši građani posebno će se obradovati budući da u Republici Grčkoj godišnje letuje oko 900 hiljada srpskih državljana“, istakla je državna sekretarka.
Ona je dodala i da će drugi Memorandum o razumevanju, u oblasti telekomunikacija i poštanskih usluga doprineti unapređenju bilateralne saradnje u oblasti telekomunikacija, poštanskih usluga, informacione bezbednosti i kvalifikovanih usluga od poverenja u cilju društvenog i ekonomskog razvoja obe zemlje.
Na skupu su govorili i generalni sekretar za međunarodne ekonomske odnose Ministarstva spoljnih poslova Grčke, Grigoris Dimitrijadis, ambasador Grčke u Beogradu, Georgios Diakofotakis, kao i predstavnici Privredne i industrijske komore Atine i Privredne komore Srbije.


Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja