Čestitke mladim fizičarima na medaljama u Kataru

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, uputila je čestitke timu mladih fizičara koji je predstavljao Srbiju na Međunarodnoj naučnoj olimpijadi učenika osnovnih škola održanog u Kataru.
„Ponosni smo na još jedan u nizu uspeha naših đaka na nastupima na međunarodnoj sceni, koji na ovaj način, pored toga što podižu ugled Srbije u svetu, unapređuju svoja znanja i veštine i otvaraju sebi put za uspešne karijere“, poručila je Matić, ujedno se zahvalivši i nastavnicima koji su pripremali učenike za ovo takmičenje.
Na olimpijadi koje se održava od 3. do 12. decembra, Vuk Hip iz Matematičke gimnazije u Beogradu i Vukašin Đinović iz gimnazije Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Sada, osvojili su srebrne medalje, a Đorđe Parojčić, Tara Biskupović i Anja Šušnjar, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda i Marko Sladojević  učenik gimnazija Jovan Jovanović Zmaj iz Novog Sada, bronzane.
Vođe ekipe su prof. Mićo Mitrović, prof. Maja Stojanović i Vladimir Marković.
Podršku pripremi i učešću takmičara na  Međunarodnoj naučnoj olimpijadi učenika osnovnih škola pružilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja