Uručene diplome nagrađenim nastavnicima na konkursu „Digitalni čas“

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je nastavnicima koji su osvojili nagrade na konkursu „Digitalni čas“, na svečanom uručenju diploma u Skupštini grada Beograda, poručivši im da je njihova uloga od izuzetnog značaja u usmeravanju učenika u digitalnom okruženju.
„Procene su da će čak 65% školske dece koja sada idu u školu obavljati poslove u budućnosti koji sada ne postoje i zbog toga je važno da budu pripremljeni za novo doba, i socijalno i profesionalno. Sa druge strane, istraživanja pokazuju da 40% naših učenika ne koristi internet za školske zadatke. Vi svako spadate u one koji se trude da deca iskoriste sve potencijale novih tehnologija, i upravo sa tim ciljem je i pokrenut konkurs „Digitalni čas“ - da vas podstaknemo da pokažete deci da računari i pametni telefoni ne služe samo za igru, već da mogu da im olakšaju učenje i učine ga zanimljivijim“, navela je Matić.
Ona je dodala da osim kroz ovaj Konkurs ministarstvo pruža podršku nastavnicima i kroz jačanje digitalne infrastrukture u školama, sprovodeći kapitalni projekat „Povezane škole“ u okviru kojeg su sve škole povezane na Akademsku mrežu Srbije, a oko 500 je dobilo lokalnu računarsku mrežu koja će omogućiti digitalizaciju celokupnog nastavnog procesa.
Nastavnike je pozdravio i    savetnik predsednika „Komtrejd grupe“, koja je zajedno sa Društvom „Almagi“ i Matematičkom gimnazijom podržala ovogodišnji konkurs, Srećko Miodragović, ističući da ta kompanija prepoznaje uticaj inovativnog pristupa u obrazovanju na društveni i privredni razvoj.
Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija sprovelo je osmi po redu Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2019/2020. godini, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenjive u nastavi i usklađene sa zadacima i ciljevima časa.
Prijavljeno je 255 radova, od kojih je 163 ispunilo uslove konkursa, a 51 rad odabran za nagradu u oblasti matematike, računarstva, informatike i tehničkog obrazovanja, društvenih nauka, umetnosti i sporta, i u oblasti prirodnih nauka. Svi radovi, njih oko 2000, koji su i na prethodnim pozivima ispunili uslove konkursa, dostupni su onlajn u zborniku na sajtu ministarstva.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja