Čestitka mladim srpskim robotičarkama

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je učenicama osmog razreda OŠ "Svetozar Marković" u Vranju, koje su na svetskom robotičkom takmičenju "Make X" u kineskom gradu Guangdžouu, pod mentorstvom nastavnika Saše Ristića, osvojile drugo mesto u kategoriji "Tehnički izazov".
Učešće naših takmičara na evropskom i svetskom takmičenju, u okviru programa „Bitka za znanja“ Fonda B92, omogućilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u okviru programa podrške NVO - Međunarodna takmičenja u oblastima računarstva, informatike, matematike i fizike.
„Leonora i Anđela Ristić, su zajedno sa našim mladim šampionima na brojnim međunarodnim takmičenjima iz matematike, fizike i informatike, kao i njihovim mentorima, zvezde voditelje strateškog unapređenja digitalnog društva, posebno u oblasti obrazovanja“, istakla je Matić, poručivši da će to ministarstvo nastaviti da podržava razvoj mladih talenata.
„Naročito je važno podsticati mlade u inovativnim disciplinama kao što je robotika, koja ima potencijale za ogromno unapređenje brojnih oblasti kao što su urbanizam, ekologija, građevinarstvo, ali i medicina i mnoge druge. U tom smislu, privreda takođe treba da bude uključena u podršku naših talentovanih đaka“, poručila je državna sekretarka.  
U generalnoj konkurenciji takmičenja sa temom „Čuvar grada“, na kojem je učestvovalo više od 200 timova iz celog sveta, ekipa Srbije zauzela je 48 mesto.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja