Poziv za program prakse i mentorstva "Devojke u tehnologiji"

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Američka privredna komora u Srbiji pozivaju studentkinje završne godine osnovnih ili master studija tehničkih fakulteta Univerziteta u Beogradu i Novom Sadu da se prijave na program „Devojke u tehnologiji“, koji omogućava mentorstvo i praksu u uspešnim kompanijama u oblasti IKT-a.


KAKO IZGLEDA PROGRAM?
Program čini spoj različitih aktivnosti koje imaju za cilj međusobno povezivanje, sticanje konkretnih znanja za rad na IKT poslovima/u IKT kompanijama, osnaživanje liderskih veština učesnica i uspešan rad na zajedničkom projektnom zadatku:

•    Speed Dating – Na svečanom otvaranju programa, svi mentori i mentiji će imati međusobne „brze sastanke“, čiji je cilj usmeno predstavljanje interesovanja mentee-a, delatnosti kompanija i projektnih zadataka koji će biti dodeljeni tokom projekta. Po završetku sastanaka, učesnici će biti pozvani da rangiraju svoje sagovornike prema celokupnom utisku, interesovanjima, oblasti poslovanja i predloženim projektima, na osnovu čega će biti formirani optimalni mentorski timovi.

•    Praksa – U toku trajanja programa, mentiji će provesti minimum 120 radnih sati na praksi u kompanijama mentora, a na učesnicima je da odrede tempo zajedničkog rada. Na početku prakse, mentori će omogućiti mentijima da steknu uvid u način celokupnog poslovanja kompanije, kroz upoznavanje sa različitim sektorima.

•    Mentorstvo i rad na zajedničkom zadatku – Cilj mentorskog rada će biti prenošenje znanja i razmena iskustava rada u IKT sektoru, dok će fokus biti na zadatku koji će mentorski tim dobiti od kompanije iz koje dolazi mentor. Svoj rad mentiji će predstaviti na završnoj ceremoniji dodele diploma.

•    Radionice - Angažovanjem u programu, mentorski timovi će imati priliku da učestvuju u različitim radionicama, namenjenih razvoju interpersonalnih veština.KAKO DA POSTANETE DEO PROGRAMA?
Ukoliko vam se ovaj program čini interesantnim i želite da postanete mentee – sa nestrpljenjem čekamo da dobijemo i pročitamo vašu prijavu!

Pošaljite svoj CV i motivacioni pismo/video sa svojim interesovanjima u domenu IKT-a, do 14. decembra 2019. godine na na info@amcham.rs .

Više informacija o programu saznajte na http://www.amcham.rs/girls-in-tech.1019.html

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja