53 godine Matematičke gimnazije

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je sadašnjim i bivšim učenicima i nastavnicima Matematičke gimnazije u Beogradu Dan Matematičke gimnazije, na svečanosti povodom 53 godine od osnivanja.
„Matematička gimnazija je brend po kojem su Beograd i Srbija prepoznatljivi u svetu, zahvaljujući svojim sjajnim učenicima i nastavnicima, a posebno uspesima koje ostvaruju na međunarodnim takmičenjima“, istakla je Matić.
Ona je uputila čestitke na svim osvojenim medaljama i nagradama, a posebno članovima takmičarskog tima iz te škole koji je nedavno ostvario prvi plasman na Balkanskoj informatičkoj olimpijadi u Atini u konkurenciji od 13 zemalja.
„Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviće da promoviše i podržava vrednosti koje ova ustanova razvija, i nastojaće da pruži još veću finansijsku podršku učešću mladih na međunarodnim takmičenjima i organizaciji Kupa Matematičke gimnazije“, poručila je državna sekretarka.
Matematička gimnazija počela je sa radom 19. septembra 1966. godine, a 2007. odlukom Vlade Srbije određena je kao ustanova od posebnog interesa za Republiku Srbiju. Na međunarodnim takmičenjima učenici Matematičke gimnazije osvojili su više od 500 medalja.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja