Proglašeni pobednici IT karavana 04

Na takmičenju ovogodišnjeg IT karavana, programa Ministarstva za razvoj digitalne pismenosti i bezbednosti najmlađih, prvo mesto osvojila je OŠ „Drinka Pavlović“ iz Beograda.

U finalu koje je održano u Domu omladine u Beogradu, drugo mesto zauzeo je tim škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina, treći su bili đaci iz škole „Dragiša Mišović“ iz Čačka, četvrto OŠ „Stefan Nemanja“ iz Niša i peto škola „Rifat Burdžović Tršo“ iz Tutina, koja je pobedila na takmičenju u Novom Pazaru.  

Program u kojem je učestvovalo oko 500 osnovaca iz gradova u kojima su od 16. aprila održana selekciona takmičenja IT karavana 04, svečano je otvorila državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić.

„Svi ste vi pobednici, jer ste svojim znanjem i veštinama pokazali da vaša generacija može da bude konkurenta na globalnom nivou“, poručila je Matić takmičarima i njihovim navijačima.

„Mi smo tu da vas podstaknemo da iskoristite mogućnosti koje vam pružaju digitalne tehnologije za kreiranje boljeg sveta, ali i da vam pomognemo da na internetu budete zaštićeni i bezbedni“, istakla je.

Državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Vladimir Popović, u obraćanju đacima podsetio je da to ministarstvo zajedno sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija, sprovodi projekat „Povezane škole“, kojim će biti omogućena digitalna nastava.

Pod sloganom „Faca interneta“, učenici petih i šestih razreda takmičili su se kvizovima znanja iz oblasti bezbednosti na internetu i poznavanja digitalnih tehnologija, informatike i računarstva, u motoričkim igrama, kao i u prezentaciji IT projekta „Face interneta u borbi za sigurna net“, koji su pripremali u Naučno istraživačkoj stanici Petnica.Takmičari su za svoje škole osvojili pametne solarne klupe, za prva dva mesta, a za ostala mesta interaktivnu tablu i tablet uređaje. Nagrade im je svečano uručila komisija koja je ocenjivali njihove radove, koju su činili državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Tatjana Matić, državni sekretar u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i profesor na Mašinskom fakultetu u Beogradu, Vladimir Popović, direktorka Fonda za nauku i profesorka Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, Milica Đurić Jovičić, predstavnica udruženja „Drug nije meta“ Ivana Milenković i predstavnik Fondacije „Šer“ i docent na Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu, Đorđe Krivokapić,

Školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija IT karavan, održana je četvrtu godinu za redom, i ove godine sprovedena je za ukupno 2000 đaka iz 25 škola u pet gradova u Srbiji. Program su vodili glumci Brankica Sebastijanović i Vučić Perović.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja