IT karavan u Čačku dobio i petog finalistu

Poslednji finalista takmičenja iz digitalne pismenosti i bezbednosti ovogodišnjeg IT karavana je OŠ „Dragiša Mišović“ iz Čačka.


U takmičarskom programu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je održano u Sportskoj dvorani „Mladost“ u Čačku, drugo mesto osvojila je škola „Ratko Mitrović“, treće „Vuk Karadžić“,četvrto „Filip Filipović“ i peto „Tanasko Rajić“.

Na početku programa IT karavan 04 đake su pozdravili rukovodilacGrupe za razvoj informacionog društva u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Vladimir Pešić i pomoćnik gradonačelnika Čačka za oblast društvenih delatnosti, Vladan Milić.

Takmičari su osvojili USB-ove, VR naočare, bežične zvučnike i bežične slušalice, a pobednički tim iz Čačka zajedno sa pobednicima iz Beograda, Zrenjanina, Novog Pazara i Niša, nadmetaće se za glavne nagrade u finalu 22. maja, u Domu omladine u Beogradu. Pripreme za finale održaće se tokom narednog vikenda u Naučno istraživačkom centru Petnica.Školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija koja podstiče primenu digitalnih tehnologija u učenju i edukuje o načinima zaštite internetu, održava se četvrtu godinu za redom, i ove godine sprovodi se za ukupno 2000 đaka iz 25 škola.


Pod sloganom „Faca interneta“, održava se takmičenje za učenike petih i šestih razreda, sa pitanjima iz oblasti poznavanja digitalnih tehnologije, informatike i onlajn bezbednosti, a uključuje i motoričke igre, kao i izradu projekata pomoću IKT alata.
Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Instagram tehnička podešavanja