IT karavan 04 u Novom Pazaru

Treće takmičenje osnovaca u poznavanju digitalnih tehnologija i bezbednosti na internetu, u okviru IT karavana 04 Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, održano je u Novom Pazaru, u sportskoj dvorani „Pendik“. Najviše poena osvojila je Osnovna škola „Rifat Burdžović Tršo“, koja se time kvalifikovala za finale u Beogradu 22. maja, drugo mesto osvojila je škola „Desanka Maksimović“, treće „Bratstvo“, četvrto„Meša Selimović“, i peto „Stefan Nemanja“.

Program u kojem je učestvovalo oko 300 đaka iz tih novopazarskih škola, svečano su otvorili pomoćnica ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin i gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac, koji su poručili takmičarima i njihovoj publici da je važno da razvijaju digitalnu pismenost i digitalnu bezbednosnu kulturu.Četvrta godišnja školska kampanja koja promoviše i edukuje osnovce o primeni digitalnih tehnologija u učenju, kao i o načinima zaštite od zloupotreba tehnologija uključuje oko 2000 đaka iz 25 škola. IT karavan 04 počeo je 16. aprila u Beogradu, gostovao je u Zrenjaninu, a nakon Novog Pazara, biće održan i u Nišu i u Čačku.

Svi takmičari dobijaju usb-ove, VR naočare, bežične zvučnike i bežične slušalice, timovi koji osvoje najveći broj poena na gradskim takmičenjima provešće vikend u Naučno istraživačkom centru Petnica, a finalisti na kraju takmičenja dobijaju solarne klupe, interaktivnu tablu i tablet uređaje. 

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili