Uspeh mladih matematičara u Rumuniji

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je srpskom timu, koji čine učenici Matematičke gimnazije iz Beograda, na osvojenih pet medalja i ostvarenom drugom mestu na  11. međunarodnom takmičenju Romanian Master of Mathematics.


„Medalje i rezultati koje naši mladi talenti donose iz sveta ne predstavljaju samo ponos naše države, već i dodatan motiv za veće ulaganje u njih. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija nastaviće da pruža podršku njihovom učešću na međunarodnim takmičenjima, budući da na taj način unapređuju sopstvena znanja i veštine, a ujedno podižu ugled Srbije u svetu“, poručila je Matić.


Na takmičenju iz matematike u Bukureštu, od 20. do 25. februara, učestvovale su 24 najbolje svetske srednjoškolske reprezentacije. Članovi ekipe Srbije, učenici Matematičke gimnazije, postigli su sledeće rezultate: Pavle Martinović - zlatna medalja, Aleksa Milojević – srebrna medalja, Jelena Ivančić – srebrna medalja, Jovan Toromanović – bronzana medalja, Miloš Milićev - bronzana medalja, Vukašin Mihajlović – pohvala.U ekipnom plasmanu Srbija deli drugo mesto sa Korejom, iza ekipe Sjedinjenih američkih država, a slede Izrael, Rusija, Kina… Lider srpskog tima je Dušan Đukić, a zamenik Nikola Petrović.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili