Zajedno kroz IT

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, saopštila je da je za razvoj elektronskih servisa javne uprave, pored sistemskih rešenja države u vidu regulatornog okvira, veoma važna i intenzivna saradnja sa lokalnim samoupravama, kao i uključivanje nevladinog i privatnog sektora.


Na regionalnoj konferenciji u opštini Savski venac, ona je kao primer navela uspešnu saradnju sa tom opštinom, koja je lider u razvoju elektronskih servisa namenjenih građanima.


Konferencija je deo projekta „Zajedno kroz IT“, koji je podržan na Javnom konkursu Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija za razvoj informacionog društva,  za „Organizovanje regionalnih konferencija na temu razmene iskustva u oblasti podizanja nivoa digitalne pismenosti i digitalnih kompetencija“.


Državna sekretarka je podsetila da je digitalizacija uprave prioritet Vlade Srbije i da je za razvoj novih servisa i primenu vodećih tehničkih dostignuća u ovoj oblasti, utvrđen sistemski okvir Zakonom o elektronskoj upravi i Zakonom o elektronskom dokumentu, elektronskoj identifikaciji i uslugama od poverenja u elektronskom poslovanju.


Na konferenciji posvećenoj primeni informaciono komunikacionih tehnologija u državnoj upravi, učestvovali su predstavnici opštine Savski venac, kao i lokalnih samouprava iz Sarajeva i Soluna. Kao primeri dobre prakse prezentovani su sistem Beo-kom, Gradske uprave grada Beograda, Elektronska kancelarija za brze odgovore, Gradske opštine Savski venac i Elektronska građevinska dozvola, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili