Nova funkcija „Liste“ na Facebooku je još jedan način objavljivanja ličnih informacija

Facebook je predstavio novu funkciju pri postavljanju novog statusa. Korisnik će kreirati liste, npr. o putovanjima na koje želi da ide ili jednostavno samo plan za taj dan. Liste mogu biti dekorisane gradient pozadinama i moguće mu je dodati emotikon koji će se prikazati pored naslova liste.


Za sada je mogućnost kreiranja Listi dostupna samo na android uređajima. Korisnici IOS-a će moći da pregledaju Liste na svojim telefonima, ali ih trenutno ne mogu kreirati. Ako je nova funkcija dostupna vama, trebalo bi da se pojavi opcija kada počnete da pišete status.


Poput najnovijih prilagođavanja Facebook-u, Lista je pokušaj da se korisnici ohrabre da dele više informacija o sebi. Ljudi su delili manje ličnih informacija na platformi, pošto su najvažnije vesti preplavljene reklamama i video zapisima izdavača. U decembru, Facebook je rekao da će povući objave koje zahtevaju lajkove ili podele, i ranije ove godine, Facebook je izjavio da menja najvažnije vesti kako bi promovisao značajne objave u nastojanju da pokaže više sadržaja od porodice i prijatelja.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili