Održane radionice za roditelje u Čačku i Užicu u okviru IT Karavana 03

Kontakt centar za bezbednost dece na internetu je osnovan pri Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija. Centar funkcioniše kao centar za prijave slučajeva onlajn ugrožavanja dece, informativni i savetodavni centar. Može se kontaktirati besplatnim pozivom na broj telefona 19833 ili putem interneta, mejlom ili preko portala pametnoibezbedno.gov.rs i društvenih mreža.


Edukaciju Nacionalni kontakt centar sprovodi onlajn, na društvenim mrežama, putem četa, ali i kroz prezentacije koje edukatori centra drže u školama. Od juna 2017. god. do sada su predavanja održana u 50 osnovnih škola širom Srbije. Održano je ukupno 131 prezentacija kojima je prisustvovalo 4900 učenika i 2000 roditelja.


Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i u 2018, treću godinu za redom, pokrenulo je kampanju IT karavan za učenike osnovnih škola u Srbiji.


IT karavan 03 traje od 27. februara do 30. marta u 11 gradova u Srbiji.


U okviru kampanje sprovode se i otvorene promocije za građane, kao i dodatne radionice za roditelje u još šest gradova: Čačku (14. mart), Užicu (16. mart), Sečnju (21. mart), Zrenjaninu (28. mart), Leskovcu (29. mart) i Kraljevu (30. mart) koje zajedno sa Nacionalnim kontakt centrom organizuje Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije


Do sada su održane radionice u Čačku gde je prisustvovalo oko 50 roditelja i Užicu gde je bilo oko 40 roditelja. Ono što roditelje interesuje je na koji način mogu da kontrolišu korišćenje društvenih mreža, kako da prepoznaju opasnosti i na kraju šta bi trebalo da urade ukoliko je dete ugroženo na bilo koji način na internetu? Tu su naravno i problem lažnih profila, odavanja šifre, kao i problem previše provedenog vremena na internetu.


Prenosimo Vam deo atmosfere sa radionica u Čačku i Užicu.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili