IT karavan 03 uživo iz Niša

"Digitalizacija je šansa za sve mlade ljude da u potpunosti ostvare svoje potencijale, ali je neophodno da prilikom korišćenja novih tehnologija zaštite svoju privatnost", rekla je državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, na svečanom otvaranju programa IT karavan 03 u Nišu.


Ona je izrazila posebno zadovoljstvo što je IT karavan ponovo u Nišu, koji je posetio i prošle godine, budući da ovaj grad predstavlja tehnološki centar Srbije i rasadnik darovitih mladih ljudi u IT sektoru.


„U svim gradovima i mestima Srbije postoje mnogi vaši vršnjaci koji ne samo da imaju sklonosti ka programiranju i tehnologiji, već i mnoge druge talente koje mogu izraze u digitalnom okruženju. Zato ovom prilikom pozdravljam i sve njih, sve osnovce koji nas sada prate putem živog onlajn prenosa, preko naše digitalne platforme „Pametno i bezbedno““, poručila je Matić.


Državni sekretar zahvalila se partnerima kampanje na podršci, Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, kompaniji Majkrosoft, Nacionalnoj asocijaciji roditelja i nastavnika, Fondaciji „Petlja“, niškom Narodnom  pozorištu, kao i Gradu Nišu, u čije ime se prisutnima obratila sekretar Sekretarijata za obrazovanje Marina Kostić.


Program je izveden za učenike, njihove roditelje i nastavnike, iz pet niških osnovnih škola: „Car Konstantin“, „Sveti Sava“, „Branko Miljković“, „Radoje Domanović“ i „Ćele kula“, a školama su ovom prilikom uručene magnetne table za korišćenje u nastavi.


U okviru programa koji je pored niške publike direktno pratilo i preko 400 osnovnih škola putem linka https://www.youtube.com/watch?v=ORIWQAiuWyY, izvedena je edukativna interaktivna prezentacija za decu, koju su izveli glumci Brankica Sebastijanović, Vučić Perović i Predrag Vasić, a nakon toga održane su dve digitalne radionice, za decu i za roditelje.

IT karavan 03 sprovodi se za 26 škola, u pet gradova u Srbiji: Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu i Novom Pazaru. Priređuju su i otvorene promocije za građane, kao i radionice za roditelje u još šest gradova: Sečnju, Zrenjaninu, Leskovcu, Čačku, Kraljevu i Užicu.


Pogledajte foto album
http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-cir/galerije/it-karavan-03-nisVesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili