IT KARAVAN 03 U SUBOTICI

IT karavan 03, školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, za korisnu i bezbednu upotrebu digitalnih tehnologija, predstavljena je u Subotici, u Dečijem pozorištu, učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima, iz šest osnovnih škola: „Sonja Marinković“, „Miroslav Antić“, „Ivan Milutinović“, „Matko Vuković“ i „Ivan Goran Kovačić“.


U uvodnom delu programa predstavnicima škola uručeni su pokloni – edukativni setovi robota za korišćenje u nastavi, a publici se obratio Igor Jurić, predsednik i osnivač Fondacije „Tijana Jurić“.


Popularni glumci Brankica Sebastijanović, Vučić Perović i Predrag Vasić, za đake su izveli edukativnu predstavu o bezbednosti dece na internetu: „Kako da najlakše upropastite svoj život onlajn“, a nakon toga realizovane su digitalne radionice. Radionicu iz programiranja za decu vodila je profesorka Nevenka Spalević, dok su radionicu za roditelje sprovele predstavnice Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu.


Kampanju IT karavan sa ciljem podsticanja pametnog i bezbednog korišćenja novih tehnologija, sprovodi Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija treću godinu za redom. Partneri Ministarstva su, kao i prethodnih godina, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.


Glavni program predstavlja se za ukupno 26 škola, u regionalnim centrima u Srbiji. Na mapi puta IT karavana su: Beograd gde je kampanja započela 27. februara, Subotica, u kojoj je program realizovan 6. marta, zatim, Novi Sad, Niš i Novi Pazar. U okviru kampanje realizuju se  i otvorene promocije za građane, kao i dodatne radionice za roditelje u još šest gradova: Sečnju, Zrenjaninu, Leskovcu, Čačku, Kraljevu i Užicu.


Pogledajte foto album http://www.pametnoibezbedno.gov.rs/rs-cir/galerije/it-karavan-03-suboticaVesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Viber tehnička podešavanja
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Instagram tehnička podešavanja