Takmičenje u robotici „Voda je živa“

Pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj, u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija, Irini Reljin, svečano je otvorila državni turnir u programiranju robota, First Lego League (FLL).


Takmičenje koje je ove godine za temu imalo slogan „Voda je živa“ („Hydro Dynamics“), održano je u subotu, 20. januara, u Osnovnoj školi  Ilija Birčanin u Zemun Polju.


Učenici osnovnih i srednjih škola, 19 timova iz Srbije i jedan iz Makedonije, bavili su se temom vode i u oblasti robotike ponudili inovativna rešenja problema iz života vezanih za vodu. 


Turnir je organizovan u okviru projekta Udruženja Edulab, za podizanje digitalnih kompetencija mladih kroz takmičenje u oblasti programiranja, koji je podržan na Javnom konkursu za programe za razvoj informacionog društva, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.


Na takmičenju su učestvovali i pobednici takmičenja u robotici koje je u organizaciji Ministarstva održano u Naučno istraživačkoj stanici Petnica u oktobru 2017. godine, za škole koje su bile deo kampanje za pametnu i bezbednu upotrebu novih tehnologija IT karavan 02.


Timovi koji su ostvarili najbolje rezultate na FLL-u u Beogradu plasirali su se za dalje takmičenje na Regionalnom Turniru Adria regije, koje će biti održano u Celju 10. marta 2018.

Vesti iz oblasti
Najčitanije vesti:
Upoznajte Tik Tok , novu društvenu mrežu
Viber tehnička podešavanja
Lažni i hakovani profili