Listen to this article

Kad god smo u situaciji da nešto moramo malo duže da čekamo, oslanjamo se na telefone kao glavne animatore i nas i dece. Znamo da to loše utiče na njih, a opet je to najlakše rešenje.

Naša deca mogu više i bolje. Mogu da vežbaju razne veštine prstića kao i svoju glavicu dok čekamo, putujemo i slično. U nastavku teksta upoznajemo vas sa nekim igračkama odličnim baš za takve situacije.

Najbolje igračke za putovanja su one koje su dovoljno tihe da nikome ne smetaju, a dovoljno jednostavne za nošenje da ih ne biste izgubili. Trebalo bi da vodite računa o uzrastu, kao i o tome da igračke budu bezbedne da ih dete samostalno koristi.
Osim toga, naravno, želimo da što duže drže pažnju.

Ovo su neki od primera senzornih igračaka odličnih za nemirne prste: silikonski dugmići, tablet sa silikonsim dugmićima , aktivne kocke, knjiga sa nalepnicama (stikerima) koji se mogu više puta upotrebiti…  

Za malo stariji uzrast tu su magnetni šah ili mice, mozgalice sa zupčanicima ili tzv. “pljunuta slika u ogledalu” kao i Squigz Toobs, koji se mogu kačiti za prozor, a onda od njih nastaje svašta!
Preporučujemo da pogledate igricu Rush Hour. U verziji za mlađe iz gužve treba da izvučete kamion sa sladoledom a u verziji za starije crveni auto.

Ova igra ne samo što uči strpljenju i prihvatanju grešaka već uči decu i tome da je potrebno mnogo pokušaja kako bi se došlo do pravog rešenja.

Vežbajmo deci pažnju i razvijajmo finu motoriku dok čekamo u redovima ili idemo na dalek put.