Listen to this article

U želji da postignu što veći broj lajkova i pregleda, deca i mladi rade opasne izazove koji mogu dovesti do ozbiljnih, često i po zivot opasnih posledica.

1. Blackout Challange

U ovom izazovu učesnici ne dišu sve dok se ne onesveste, što može dovesti do toga da nizak nivo kiseonika u mozgu prouzrokuje napade, ozbiljne povrede i smrt. Dečak iz Škotske (14) I devojčica iz Italije (10) su izgubili život usled izvođenja ovog izazova.

2.  Cereal challenge

U ovom izazovu jedna osoba leži na podu otvorenih usta dok joj druga osoba sipa mleko i pahuljice u usta. Ovaj izazov je jako opasan jer moze doći do davljenja hranom!

3. Prelazak zebre na crveno svetlo & ghosting challanga

Izazov teče ovako: dok za pešake gori zeleno svetlo, dete ostaje da stoji- u momentu kada se upali crveno svetlo dete istrčava na ulicu ispred kola koja se kreću kako bi je pretrčalidok druga deca snimaju video za TikTok. Druga varijanta ovog izazova (ghosting) je da dete legne naulicu dok automobil ide ka njemu,a ustaje tek kada se automobil opasno približi.

Ukoliko primetite ove izazove na TikToku ili nekoj drugoj društvenoj mreži, nemojte ih lajkovati i deliti već prijavite video administratoru društvene mreže radi njegovog uklanjanja.