Snapchat

Snapchat je jedna od najpopularnijih platformi među mladima za deljenje vizuelnog sadržaja. To je najbrži način da podelite željeni sadržaj sa prijateljima.Glavna ideja ove mobilne aplikacije je mogućnost da svojim prijateljima šaljete fotografije, video snimke koje se same brišu posle određenog broja sekundi (maksimum 10s) i koje nije moguće ponovo pregledati.

Prva korak je instalacija aplikacije i registrovanje na istu, što može da se uradi putem mail adrese, lozinke i datuma rođenja, nakon čega unosite svoje korisničko ime.Obzirom na to da je Snapchat vezan za mobilni telefon, sledeći korak je popunjavanje broja telefona, na koji će putem sms stići pristupna šifra. Nakon unošenja šifre, sledi umrežavanje sa prijateljima koji su već na Snapchat-u ili pozivanje onih koji još nemaju nalog.

Fotografiše se kratkim, a video snima dužim pritiskom na krug koji se nalazi na donjem delu panela. Ono u čemu Snapchat briljira u odnosu na druge društvene mreže, jeste mogućnost dodavanja mnogobrojnih filtera, stikera i teksta na snimljeni sadržaj, ukrasiti ga i dati mu dozu humora.Na kraju ,odredite trajanje fotografije ili videa sto budi osećaj uzbuđenja jer ga posle otvaranja, prijatelj ne može ponovo videti.

Kliknete strelicu i odaberete primaoca/ce i sadržaj je poslat.Dalje je na njima kada će da otvore sadržaj i da li će na njega da odgovore svojim Snapchat-om.