Online prijatelјi

Šta voliš da radiš kada si online?

Da gledaš klipove? Postavlјaš fotografije? Igraš igrice?

Šta god da voliš da radiš, možeš da naiđeš na lјude koji žele da četuju sa tobom. Mogu da ti ostave komentar ili da ti pošalјu zahtev za prijatelјstvo. Možda će reći da žive blizu tebe ili da vole istu muziku kao i ti.

Na internetu  možeš da sretneš veliki broj lјudi, može da bude zabavno da četuješ sa njima. Neki će stvarno želeti samo da četuju sa tobom i da dele ista interesovanja ali neće svi biti takvi i neće biti oni za koje se predstavlјaju.

Lako je lagati online….

Uvek imaj na umu da je lako lagati online, iako se sa nekom osobom dopisuješ duži vremenski period i imaš osećaj da je dobro poznaješ, nikada ne znaš da li ona govori istinu i ko se zaista krije iza računara.

Činjenica je da postoje lјudi koji koriste internet samo da bi stupili u kontakt sa decom jer žele da ih povrede ili da ih nateraju da rade stvari koje oni ne žele.

ZAPAMTI – ako se zbog nekoga osećaš loše i nebezbedno na internetu, ako te neko plaši ili ucenjuje, uvek kaži odrasloj osobi u koju imaš poverenja ili prijavi Nacionalnom kontakt centru za bezbednost dece na internetu na 19833.