Instagram tehnička podešavanja

Da biste napravili Instagram nalog iz aplikacije:

  1. Preuzmite aplikaciju Instagram za iOS iz prodavnice App Store, za Android iz Google Play prodavnice, a za Windows Phone iz Windows Phone prodavnice.
  2. Kad instalirate aplikaciju, dodirnite da biste je otvorili.
  3. Dodirnite Sign Up With Email or Phone Number (Registrujte se pomoću e-adrese ili broja telefona), a zatim unesite e-adresu ili broj telefona (što zahteva kôd za potvrdu) i dodirnite Next (Dalјe). Možete da dodirnete i Log in with Facebook (Prijavite se preko Facebook-a) da biste se registrovali preko Facebook naloga.
  4. Ako se registrujete pomoću e-adrese ili broja telefona, napravite korisničko ime i lozinku, popunite informacije na profilu, a zatim dodirnite Done (Gotovo). Ako se registrujete preko Facebook-a, od vas će biti zatraženo da se prijavite na svoj Facebook nalog ako ste trenutno odjavlјeni.

Da biste napravili Instagram nalog na računaru:

  1. Idite na lokaciju instagram.com.
  2. Unesite e-adresu, napravite korisničko ime i lozinku ili kliknite na Log in with Facebook (Prijavite se preko Facebook-a) da biste se prijavili preko Facebook naloga.
  3. Ako se registrujete preko e-adrese, kliknite na Sign up (Registrujte se). Ako se registrujete preko Facebook-a, od vas će biti zatraženo da se prijavite na svoj Facebook nalog ako ste trenutno odjavlјeni.

Ako se registrujete preko e-adrese, obavezno unesite ispravnu e-adresu i odaberite e-adresu kojoj samo vi možete da pristupite. Ako se odjavite i zaboravite lozinku, potreban vam je pristup e-adresi da biste se vratili na svoj nalog na Instagram-u.

Evo nekoliko saveta kako da vaš nalog na Instagram-u bude bezbedan:  

Kako zaklјučati profil na Instagramu?

Potrebno je odete na Podešavanja (Settings) u svojoj mobilnoj aplikaciji. Pratite korake na slici.Sada samo prevucite klizač. I to bi bilo to. Profil je zaklјučan.Hakovani nalozi

Saznajte šta da uradite ako primetite sumnjivu aktivnost na svom nalogu:

Ako neko na vaš nalog ostavlјa komentare ili deli stvari koje niste vi objavili, vaša lozinka je verovatno ugrožena.

Da biste obezbedili svoj nalog:

Ako i dalјe možete da se prijavite na Instagram nalog

Ako mislite da je vaš nalog hakovan, a i dalјe možete da se prijavite, evo nekoliko stvari koje možete da uradite da bi vaš nalog ostao bezbedan:

Ako ne možete da se prijavite na Instagram nalog

Ako ne možete da pristupite nalogu, možda možete da preuzmete dodatnu pomoć putem aplikacije Instagram:

  1. Otvorite aplikaciju Instagram na mobilnom uređaju
  2. Na ekranu za prijavlјivanje dodirnite Get help signing in (Zatražite pomoć oko prijavlјivanja) ispod Log In (Prijavite se)
  3. Za više opcija:

Na Android uređaju:

iOS uređajima:

Lažni nalozi na Instagramu

Instagram ozbilјno shvata bezbednost. Ako je neko napravio Instagram nalog pretvarajući se da ste vi, možete nam to prijaviti. Obavezno nam pošalјite sve potrebne informacije, uklјučujući fotografiju zvaničnog identifikacionog dokumenta.

Ovako možete pravilno prijaviti lažni profil na Instagram-u:

Idete na profil koji želite da prijavite kao lažan i u gornjem desnom uglu kliknete na tri tačkice


Otvoriće vam se novi pop-ap prozor vi kliknite na REPORT,
Kada ste kliknuli na REPORT dobićete pitanje od Instagram-a „Why are you reporting this account?“,(zašto želite da prijavite ovaj profil?) Vi kliknite na opciju  „I belive this account violates Instagram community guidelines“,Verujem da ovaj profil krši pravila Instagram zajednice


Sada kada se otvorio padajući meni vi izaberite REPORT ACCOUNT.Sada imate tri opcije.

U ovo polјe unesite ime žrtveime profila vašeg prijatelјa ili poznanika i kliknite na SUBMIT.
Ovim koracima ste uspešno prijavili lažni profil, protiv koga će Instagram preuzeti sankcije.