Facebook tehnička podešavanja

Mnogi od nas koriste nebezbedne šifre ili šifre koje je lako pogoditi. Šifre kao što je ime našeg grada, kućnog ljubimca, člana porodice ili datum rođenja može svako da pogodi. Izbegavajte takve situacije i koristite uvek kombinaciju brojeva i slova i drugih znakova.

Ovde možete da podesite ko može da vam vidi profil i ko može da vam salje zahteve za prijateljstvo. Idete na Podešavanja (Settings) – Privatnost (Privacy). Kada želite nešto da izmenite, idete na desnu stranu ekrana i kliknete na Izmeni (Edit), zatim promenite i podešavanja i idete na Zatvori (Close).


Tu možete videti spisak svih svojih aktivnih sesija. Proverite da li vam je svaki uređaj poznat. Ako nije, izlogujte se, to jest kliknite na Završi aktivnost – End activity.Lažni profili na facebooku

http://jakasifra.blogspot.com/2011/11/kako-da-prijavite-lazan-facebook-profil.html

Gotovo svake nedelje javi nam se neko I progovori o problem lažnih profila na društvenim mrežama, prvenstveno na Facebooku. Donosimo Vam u nastavku način na koji možete samostalno prijaviti lažni profil na Facebooku.

Korak 1 - Idite na profil osobe koju želite da prijavite

Korak 2 - Kliknite na tri tačke u desnom uglu naslovne fotografije, pa izaberite prijavi (eng. report). 


Korak 3 - pod "Pomozite nam da shvatimo šta se događa" kliknite na "Prijavi ovaj profil" i "Nastavi"

Korak 4 -  kliknite na "To je lažni profil" i "Nastavi"


Korak 5 - kliknite na Ostalo…, pa Nastavi

Korak 6 - pod Šta vi možete učiniti kliknite na Pošalji Facebooku na pregled

Korak 7 - nakon potvrde slanja Facebooku kliknite na Gotovo

Ukoliko se neko lažno predstavlja kao vi, zamolite vaše prijatelje da i oni prijave taj profil.

5 saveta kako prepoznati lažan Facebook profil

http://web-saveti.com/5-saveta-kako-prepoznati-lazan-facebook-profil/

Prema nekim procenama od 1,4 milijarde Facebook korisnika čak 20-30% čine lažni profili. Većina njih su napravljeni kako bi širili spam i viruse. Ovde Vam dajemo 5 saveta kako možete proveriti da li su neki profili lažni.

Proverite fotografije

Ovo je najbrži i najprecizniji način da proverite nečiji profil. Preuzmite profilnu fotografiju sa naloga za koji mislite da je lažan, otvorite početnu stranicu Google-a i kliknite na “images” odnosno “slike” u gornjem desnom uglu.


Kada se otvori nova stranica, kliknite na ikonicu fotoaparata u desnom delu pretraživača. Dobićete mogućnost da ubacite ”url” fotografije ili uploadujete fotografiju sa vašeg računara.


Ubacite preuzetu fotografiju i dobićete izvor te fotografije, odnosno mogućnost da proverite da li je preuzeta sa nekog od sajtova.

Broj fotografija na nalogu

Većina lažnih naloga imaju samo jednu fotografiju. Prema nekim istraživanja više od dve trećine osoba koje otvaraju lažne profile postave samo jednu fotografiju.

Proverite Timeline

Kada posetite lažni profil, njihov tajmlan često nema nikakav sadržaj ili su tu samo informacije o profilnoj i cover fotografiji.

Većina lažnih fejsbuk profila su ženski

Istraživanja su pokazala da većina fake profila koji postoje na Facebooku su ženski, često sa provokativnom fotografijom ili imenom.

Proverite prijatelje

U slučaju da osoba koja vas je dodala za prijatelja preko facebook-a, nema nijednu zajedničku crtu sa vama, verovatno se radi o lažnom nalogu. Proverite koje zajedničke prijatelje, lajkove, grupe imate kako bi došli do dodatnih informacija.

  1. Moj Facebook nalog je hakovan!