Čestitke juniorima na medalјama na matematičkoj olimpijadi

Državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, čestitala je matematičkoj ekipi Srbije na osvojenih šest medalјa i četvrtom mestu na 23. Balkanskoj juniorskoj matematičkoj  olimpijadi na Kipru.

„Još jedan uspeh naših matematičara na međunarodnoj sceni ponovo je pokazao da naša zemlјa ima ogroman potencijal u darovitim mladim lјudima koje je potrebno motivisati da unapređuju svoja znanja i veštine i na taj način postanu konkurentni u poslovima budućnosti“, poručila je Matić, ističući da Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija pruža podršku učešću mladih na međunarodnim takmičenjima iz matematike, informatike i fizike.

Na matematičkoj olimpijadi za učenike do 15 i po godina, koja se od 20. do 25. juna održava u Larnaki na Kipru, zlatnu medalјu osvojio je Mateja Vukelić, srebrne medalјe Aleksandar Ćuzović i Zlata Stefanović, a bronzane Petar Marjanović,    Milјa Jovanović i Anja Milošević, svi učenici Matematičke gimnazije u Beogradu.  

Ekipno, u zvaničnoj konkurenciji, Srbija je osvojila četvrto mesto iza ekipa Rumunije, Bugarske i Grčke. Vođe ekipe bili su dr Nenad Vulović i mr Miloš Đorić.