Заједно за већу безбедност деце на интернету

Оснивач Фондације „Тијана Јурић“, Игор Јурића, посетио је данас Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, и том приликом договорена је сарадња између Фондација и Министарства.

Сарадња ће обухватати размену искуства и прослеђивање пријава и питања Контакт центру за безбедност деце на интернету, које грађани упућују Фондацији, а тичу се безбедности на интернету, едукације и превенције.

„Фондација Тијана Јурић је значајан партнер у невладином сектору за унапређење дигиталне безбедности деце и младих, будући да ће искуство која та Фондација има у сусретању са конкретним примерима угрожавања безбедности деце путем интернета и решавању уочених проблема, бити од велике користи за рад контакт центра Министарства“, изјавила је државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Министарство трговине, туризма и телекомуникација подржало је пројекат „Безбедност на интернету, безбедност у животу“ Фондације „Тијана Јурић“, у оквиру Јавног конкурса за за доделу средстава за програме у области развоја информационог друштва у Републици Србији.