Viber техничка подешавања

Одмах поред иконице, или испод, наћи ћете тастер за инсталирање под називом „install“ или „инсталирај“.

Након тога прихватите услове коришћења, ако се слажете наравно, и потврдите преузимање на „прихватам“.

 Након прихватања у нотификационом бару наћи ћете информацију да се апликација преузима и инсталира. Када се све то заврши Viber ћете наћи на почетном екрану или међу осталим апликацијама које имате на телефону (у менију).

Када стартујете апликацију она ће од вас затражити број телефона који користите на мобилном телефону. Уношењем тачног броја прелазите на следећи корак где треба да потврдите поставку кодом који вам је послат SMS-ом на број који сте претходно унели. Често се дешава да систем телефона сам региструје код у примљеној поруци, тако да нећете морати ручно да уносите.

Након потврде имате корак у ком уносите своје име и слику. Ако поседујете налог на друштвеној мрежи Фацебоок, име и слику можете повући са те мреже додиром на плави F тастер на ком је исписано „користи моје Facebook информације“. Тиме сте привели поставку Viber-а крају.

На врху екрана Viber-a се могу наћи три иконе које ћете највише користити:

Додиром на контакт приказује се слика контакта, опција за позив и дописивање

Oдемо у Подешавања, па у Обавештења.

Обавештења


Укључите паметна обавештења за сваку конверзацију

Паметна обавештења можете укључити за сваку конверзацију. Тада су сва обавештење обједињена. Неће се десити да искачу једно по једно. Корисно када су у питању особе са којима често комуницирате.

Viber може да аутоматски држи ваш телефон прикљученим на Wi-fi иако сте ви то искључили.

Не само да то омогућава да вас неко контактира када то не желите, већ троши и батерију.

Идите на Подешавања, па на Опште – Wi-fi правила мировања и ту штиклирајте опцију да се користе подешаваја уређаја



Ако вас неко узнемирава можете га лако блокирати, тако што идете на Подешавање – Приватност.

Потом потражите опцију Листа блокираних.


Ту тапните на Додај број да убаците контакте које желите блокирати. Из истог менија можете лако особу да одблокирате.


Статус на мрежи можете лако сакрити тако што одете такође на Приватност и отчекирате опцију.

Поменуту опцију можете да мењате само једном на свака 24 часа.

Већ смо писали о томе како можете уклонити појединачне поруке. Потребан је дуг тап на поруку, након чега ће се појавити опција за брисање.

За сваку посебну конверзацију можете да видите списак свих размењених мултимедијалних фајлова. Кликните на иконицу зупчаника у горњем менију, док се налазите у прозору конверзације, па потом на дугме Медији.



Сваку размењену слику можете да мењате убацивањем текста, филтера и слично. Отворите је, кликните на Мени, па на опцију Цртај по слици.