Шта су сервиси за streaming игара?

Услуге за стримовање игара постају све популарније и очекује се да ће врло брзо постати један од главних начина како ће деца играти видео игре.

Шта је streaming игара?

Streaming пренос значи да када играч игра одређену игру путем интернета, то могу други корисници дапрате путем уживо преноса. Овакву услугу омогућава коришћење платформи као што су Twitch или YouTube.

На овакав начин омогућено је играње видео игре без претходног преузимања или куповине дискова, чак није потребан ни посебан и скуп рачунар. Примери оваквих игара су Red Dead Redemption и Unchartered.

Предност streaming -a јесте у томе што се игри може приступити са било код рачунара и било ког места на свету, све што је потребно јесте добра интернет веза. Све потребно за покретање игре налази се у центру за пренос података и одатле се емитује на ваш рачунар. Стабилна интернет веза је неопходна, а најмања брзина за стримовање је 5Mbps, али већина сервиса захтева брзину од 50Mbps. Месечном претплатом се остварује могућност приступа библиотеци видео игара које се могу играти.

Видео игрице уз родитељски надзор

Куповина дискова са видео игрицама је и даље најједноставнији начин. На свим дисковима је обележено за који узраст детета је игра препоручљива и то у великој мери може помоћи родитељима да одлуче да ли је та игра за њихово дете или још увек није време за њу.

Један од начина јесте и преузимање игре у online продавници као што су Xbox One или PlayStation 4. На овај начин родитељи имају погодности коришћења родитељског надзора.

Претплатом на одређене сервисе као што је Xbox Game Pass имате могућност приступа библиотеци видео игара и њиховом неограниченом преузимању онолико пута колико желите. Већина игара долази са проширеним садржајем који је бесплатан и може се преузети након пуштања игре. Овакав начин играња игара смањује могућности родитељског назора па је зато неопходно инсталирати апликације родитељке контроле на уређају који дете користи. О филтерима родитељског наџора можете више прочитати овде.

Иако су игрице за бројну децу „најбоља забава“, њихово коришћење би требало да буде ограничено. Светска здравствена организација класификовала је средином ове године зависност од компјутерских игара као болест. Опширније ОВДЕ.