Подели знање

Међушколски пројекат под називом „Подели знање“ већ четири године повезује Основну школу „Вук Караџић“ из Житковца и Основну школу „Краљ Петар први“ из Ниша.

Две школе организовале су програм поводом Дана девојака у информационо-комуникационим технологијама који су чинили: угледни час Грађанског васпитања са темом „Интернет бонтон“, презентација часа који је освојио трећу награду на конкурсу Министарства трговине, телекомуникација и туризма – „Дигитални час“, под називом „Здраво, живо“, и радионица о превенцији дигиталног насиља.

У директном укључењу путем Скајпа, државни секретар у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, подржала је овај пројекат и истакла значај размене искустава и примера добре праксе међу учитељима и наставницима у области ИКТ-а.

Она је овом приликом говорила и о иницијативи за веће укључивање девојака у нове технологије, најавивши манифестацију Министарства трговине, туризма и телекомуникација, поводом обележавање Дана девојака у информационо комуникационим технологијама, која ће бити одржана у четвртак, 27. априла, у Научно-технолошком парку Београд.