ПАМЕТНО И БЕЗБЕДНО на 20. Дечијем сајму

Министарство трговине, туризма и телекомуникација представиће програм „Паметно и безбедно“, који подстиче развој дигиталне писмености, дигиталних вештина и дигиталне безбедности, на 20. Дечијем сајму који се одржава од 6. до 8. октобра.

У Хали 3 Београдског сајма, малишанима, њиховим родитељима, старатељима и наставницима, биће представљен Национални контакт центар за безбедност деце на интернету, путем којег Министарство спроводи саветовање о предностима и ризицима коришћења интернета и безбедним начинима коришћења нових технологија. Путем овог Контакт центра омогућен је и пријем пријава штетних, непримерених и нелегалних садржаја и понашања на интернету, који угрожавају права и интересе детета.

Едукатори Националног контакт центра за безбедност деце на интернету кроз дигиталну радионицу намењену најмлађима, на креативан и занимљив начин упутиће децу на безбедно коришћење нових технологија. Током три дана сајма, на штанду Центра биће одржане и презентације и видео пројекције, а посетиоцима ће бити дељени бесплатни едукативни материјали на тему дигиталне писмености и безбедности.

Платформа „Паметно и безбедно“ спроводи се са циљем едукације и подизања свести о неопходности брзог, правилног и усмереног укључивања грађана, образовног система и привреде у савремене дигиталне токове, са нарочитом пажњом посвећеном заштити деце на интернету.  

Улаз на Дечији сајам је бесплатан.