Нови вирус закључава рачунар док играте игрицу

Нови вирус енкриптује корисникове податке док је покренута популарна игрица под називом „Player Unknown’s Battlegrounds“. Он мења ваше фајлове као што су документи, музика и фотографије, и додаје им „.PUBG“ екстензију. Једном када се заврши тај процес, избациће нови прозор преко вашег монитора представити два начина на које можете да превазиђете овај проблем. Можете играти PUBG игрицу сат времена или да једноставно унесете код за враћање који се заправо приказује у поруци.

Можете покренути игрицу на око 3 секунде, после чега ће све ваше претходно закључане датотеке бити дешифроване и бити враћене у нормално стање.

Иако се ово чини као злонамерно јер мења ваше дозволе и технички држи ваше податке док не урадите оно што жели, он више личи на шалу него на нешто опасно.

Оно што није јасно у овом тренутку је, на који начин корисников рачунар бива заражен (тј. који сајтови или фајлови га шире) или га само корисници који играју PUBG игрицу имају. Али, уколико се то деси вама, немојте бринути јер га је лако уклонити.