Нова функција „Листе“ на Фацебооку је још један начин објављивања личних информација

Facebook је представио нову функцију при постављању новог статуса. Корисник ће креирати листе, нпр. о путовањима на које жели да иде или једноставно само план за тај дан. Листе могу бити декорисане градиент позадинама и могуће му је додати емотикон који ће се приказати поред наслова листе.

За сада је могућност креирања Листи доступна само на андроид уређајима. Корисници IOS-а ће моћи да прегледају Листе на својим телефонима, али их тренутно не могу креирати. Ако је нова функција доступна вама, требало би да се појави опција када почнете да пишете статус.

Попут најновијих прилагођавања Facebook-у, Листа је покушај да се корисници охрабре да деле више информација о себи. Људи су делили мање личних информација на платформи, пошто су најважније вести преплављене рекламама и видео записима издавача. У децембру, Facebook је рекао да ће повући објаве које захтевају лајкове или поделе, и раније ове године, Facebook је изјавио да мења најважније вести како би промовисао значајне објаве у настојању да покаже више садржаја од породице и пријатеља.