Не дозволите да Facebook зна сваки ваш корак: Обавезно искључите ову опцију на свом налогу

Ако користите Facebook на телефону, време је да укинете једну од инвазивних опција по вашу приватност.

Android корисници Facebook апликације од 21. фебруара у могућности су да искључе једну од опција локације коју би свакако требало да искључе. Facebook је додао опцију да корисници, дубоко у менију, искључе могућност позадинског праћења локације, путем локацијског сервиса. Апликација у сваком тренутку показује тачну локацију, како сте до те локације стигли, како сте даље наставили и колико сте задржали - зашто бисмо дозволили да Facebook све ово зна и користи да би нам "пласирао прецизније рекламе и побољшао апликацију", како стоји у опису опције.

Осим што је ова могућност Facebooka инвазивна по приватност, чињеница да нон-стоп бележи кретање, значи да апликација троши више батерије.

Да бисте искључили ову опцију Позадинског снимања локације идите до три линије у горњем десном углу у прозору апликације Facebook и спустите се до Подешавања и Приватност опције. Унутар ње одаберите Подешавања, па пронађите Локација одељак, који је при дну опција. Кад уђете у тај мени искључите Историја локација опцију, као и опцију Позадинско лоцирање. У оквиру овог менија имате прилику да погледате детаље које смо вам описали - времена и путање кретања са невероватном прецизношћу, укључујући да ли сте се кретали пешице или превозом. Такође, ове податке можете да избришете из својих података у менију Приватност.

Након свега тога Facebook вас више неће пратити, а аутономија батерије би требало макар мало да се побољша. Напомињемо и то да опције Пронађи Wi-Fi и Пријатељи у близини неће радити након што онемогућите локацију у апликацији.

И на крају, iOS корисници одавно имају ову опцију, која се подешава кроз iOS мени.

Извор: mondo.rs