Instagram техничка подешавања

Да бисте направили Instagram налог из апликације:

  1. Преузмите апликацију Instagram за iOS из продавнице App Store, за Android из Google Play продавнице, а за Windows Phone из Windows Phone продавнице.
  2. Кад инсталирате апликацију, додирните иконицу да бисте је отворили.
  3. Додирните Sign Up With Email or Phone Number (Региструјте се помоћу е-адресе или броја телефона), а затим унесите е-адресу или број телефона (што захтева кôд за потврду) и додирните Next (Даље). Можете да додирнете и Log in with Facebook (Пријавите се преко Facebook-а) да бисте се регистровали преко Facebook налога.
  4. Ако се региструјете помоћу е-адресе или броја телефона, направите корисничко име и лозинку, попуните информације на профилу, а затим додирните Done (Готово). Ако се региструјете преко Facebook-а, од вас ће бити затражено да се пријавите на свој Facebook налог ако сте тренутно одјављени.

Да бисте направили Instagram налог на рачунару:

  1. Идите на локацију instagram.com.
  2. Унесите е-адресу, направите корисничко име и лозинку или кликните на Log in with Facebook (Пријавите се преко Facebook-а) да бисте се пријавили преко Facebook налога.
  3. Ако се региструјете преко е-адресе, кликните на Sign up (Региструјте се). Ако се региструјете преко Facebook-а, од вас ће бити затражено да се пријавите на свој Facebook налог ако сте тренутно одјављени.

Ако се региструјете преко е-адресе, обавезно унесите исправну е-адресу и одаберите е-адресу којој само ви можете да приступите. Ако се одјавите и заборавите лозинку, потребан вам је приступ е-адреси да бисте се вратили на свој налог на Instagram-у.

Ево неколико савета како да ваш налог на Instagram-у будe безбедан:  

Како закључати профил на Инстаграму?


Сада само превуците клизач. И то би било то. Профил је закључан.


Хаковани налози

Сазнајте шта да урадите ако приметите сумњиву активност на свом налогу:

Ако неко на ваш налог оставља коментаре или дели ствари које нисте ви објавили, ваша лозинка је вероватно угрожена.

Да бисте обезбедили свој налог:

Ако и даље можете да се пријавите на Instagram налог

Ако мислите да је ваш налог хакован, а и даље можете да се пријавите, ево неколико ствари које можете да урадите да би ваш налог остао безбедан:

Ако не можете да се пријавите на Instagram налог

Ако не можете да приступите налогу, можда можете да преузмете додатну помоћ путем апликације Instagram:

  1. Отворите апликацију Instagram на мобилном уређају
  2. На екрану за пријављивање додирните Get help signing in (Затражите помоћ око пријављивања) испод Log In (Пријавите се)
  3. За више опција:

На Android уређају:

iOS уређајима:

Лажни налози на Instagramu

Instagram озбиљно схвата безбедност. Ако је неко направио Instagram налог претварајући се да сте ви, можете нам то пријавити. Обавезно нам пошаљите све потребне информације, укључујући фотографију званичног идентификационог документа.

Овако можете правилно пријавити лажни профил на Instagram-u:

Идете на профил који желите да пријавите као лажан и у горњем десном углу кликнете на три тачкице


Отвориће вам се нови поп-ап прозор ви кликните на REPORT,Када сте кликнули на REPORT добићете питање од Instagram-а „Why are you reporting this account?“,(зашто желите да пријавите овај профил?) Ви кликните на опцију  „I belive this account violates Instagram community guidelines“,Верујем да овај профил крши правила Инстаграм заједнице“.

Сада када сте отворили падајући мени ви изаберите REPORT ACCOUNT.


У ово поље унесите име жртве, име профила вашег пријатеља или познаника и кликните на SUBMIT.