Игре изазова

YouTubeизазови су потпуно преплавили интернет, забавни су  и требало би да нас насмеју до суза али ипак неко од њих могу бити опасни по здравље и живот. Поента изазова је да се смеју и забављају обе стране и она која изводи, и она која посматра. Најпопуларнији изазови међу децом су:

Eat it or wear it Challenge

Поента овог изазова је да се испроба разноврсна храна. Храна је спакована у кесе обележене бројевима, два учесника бирају бројеве и пробају храну која се налази у кеси, ако поједе оно што је у кеси, ту исту храну просипа по глави противнику, уколико је не поједе, храна ће завршити на његовој глави.  Најчешће је реч о нечему што иначе не бисмо пробали ни за живу главу.

Try not to Laugh Challenge

Код овог изазова битно је да се не насмејеш док гледаш супер смешне видее. Ако желиш да победиш, мораш да их гледаш у тишини, без икаквог осмеха.


The Whisper Challenge

Ако сте се икада играли игру “глуви телефони“ онда ће овај изазов за вас бити мачји кашаљ. У изазову један од играча ставља слушалице на уши (како не би ништа чуо), а затим мора, читајући са усана, да погоди оне речи које му саиграч говори.


Chubby Bunny Challenge

Иако је на нету већ неко време, Chubby Bunny је и даље један од најпопуларнијих изазова. За овај изазов су ти потребни слезови колачићи и добровољац који ће се такмичити са тобом. Победник је онај ко успе  да “натрпа” више слезових колачића у уста .


Smoothie Challenge

Овај изазов и није тако укусан као што делује. Фора је у томе да мораш да попијеш све што ти супарник смикса у смоотхие, а он  ће се потрудити да ти што више отежа, најчешће ће напитак бити тотално бљак.


Blindfolded make-up Challenge

У овоме изазову мораш да нашминкаш другу особу с повезом на очима и то без икакве помоћи. Овај изазов је у последње време веома популаран код љубавних парова где долази до замене улога, момак је тај који овог пута са повезом на очима шминка своју девојку.

Нису сви челенџи безбедни и занимљиви као претходни примери, постоје и они који могу озбиљно да угозие ваше здравље. Никако вам не препоручујемо да се уопште упуштате у њих.

Cinnamon Challenge  Цимет изазов

Овај изазов постоји већ дуго и може бити да је управо он међу првим челенџима  који је покренуо њихов тренд на Yоутубе. Циљ овог челенџа је прогутати кашику пуну цимета. Никако се не препоручује због здравља, а нарочито код особа које имају астму. Уместо њега изаберите неки са листе изнад који су и забавнији и безбеднији по вас.

The Duct Tape Challenge  изазов са изолир траком

У овом изазову једна особа залепи другу на зид , за столицу или је једноставно умота у изолир траку, а затим је снима док покушава да побегне. Колико ће овај челенџ бити опасан зависи од места на коме је особа залепљена.

The Choke challenge  Игра дављења

Деца се у овом челенџу добровољно даве како би се усред губитка ваздуха осетила као под дејством опијата. Забележено је доста примера овог челенџа у коме је дечије здравље било озбиљно угрожено.

The Salt And Ice Challenge  Лед и со изазов


Ово је челенџ који је осмишљен тако да деца додају со на кожу, а затим преко стављају лед да виде да ли могу да издрже бол који изазива реакција ове две супстанце на кожи. Многи од њих добили су промрзлине и опекотине од играња ове игре.

Game of 72  - Игра 72

Игра, под називом 48 сати, кружи Фејсбуком и захтева од деце да нестану од куће на два дана.

Опасна игра која је кружила западном Европом пре неколико година захтевала је од деце да нестану на 72 сата. Деца која нестају у новом изазову добијају бодове за сваку објаву о нестанку на друштвеним мрежама.

Једна мајка из Ирске је изјавила за да је њена породица преживела пакао због ове болесне игре. Њена деца су побегла од куће због ове игрице, а пронађени су тек након 55 сати.  

"Била сам престрављена да су мртви, или да ће их неко силовати, убити, продати.. Али клинци мисле да је то смешно. Нисам видела ни мрвицу кајања на њима, а чак су се и сликали у полицијском ауту", рекла је забринута мајка.