Google омогућио да се Android телефони користе као сигурносни кључеви

Google је објавио нову функцију која паметним телефонима са Android оперативним системом, даје могућност да служе као сигурносни кљућ односно додатно побољшање за заштиту корисничких налога.

Хакери су успели да заобиђу двофакторску заштиту која већ постоји и због тога Google тражи нова решења како би побољшао заштиту корисничких налога.

Тренутно најсигурнији кључеви су традиционални сигурностни кључеви, од сада Google даје могућност Android телефонима да имају улогу таквог уређаја.

Паметни телефони могу бити ваши сигурносни кључеви. Могу се уградити у уређаје који користе Android 7.0+ оперативни систем, што вам олакшава откључавање ове заштите, без потребе да носите додатне сигурносне кључве.

Ова опција на Android телефонима може се користити као кључ за личне Google налоге и Google Cloud налоге на послу. Важно је да ваш мобилни телефон има оперативни систем 7 или неку новију верзију, уређај са Bluetoothom који покреће Chrome OS, mac OS или Windows 10 и Google Chrome претраживач.

Када се постави Android уређај као сигурносни кључ, када год се захтева пријава, телефон ће примити обавештење и тражити дозволу за приступ или одбијање захтева.

Google препоручује корисницима да и даље користе традиционалне сигурносне кључеве као резервне, уколико дођете у ситуацију да вам је потребно да повратите приступ налогу.

Препорука Googla је да се резервни кључ региструје и чува на сигурном месту како би могли да приступите свом налогу уколико изгубите телефон. Сигурносни кључ се може купити код бројних произвођача као што је Титан сигурносни кључ.

Нова функција сигурносног кључа је доступна од јуче за кориснике Android уређаја који имају двофакторску заштиту на својим налозима.

Више информација о ризицима коришћења бесплатних отворених Wi-Fi мрежа, можете погледати овде.

Извор: informacija.rs