Четири начина како да ваша деца буду безбедна на интернету

Када је безбедност деце на интернету у питању, немојте ништа препуштати случају. Пратите следеће лаке кораке како би заштитили вашу децу од опасности које вребају на интернету.

Једна од најважнијих ствари које би требало да урадите је да пратите нове трендове у онлине свету и сазнате што више о популарним апликацијама. Научите што више о апликацијама које користе ваша деца и донесите одлуку о томе на који начин и да ли ће је користити.

Уколико и ви сами користите популарне апликације као што су Инстаграм или Снапцхат, онда знате са којим ризицима се могу сусретати ваша деца, и на који начин ви то можете спречити.

Један од лакших начина како заштитити децу у онлине свету, јесте подешавање родитељског надзора.

Главне апликације и сервиси попут Фацебоок-а, имају начине како да ограниче приступ младима, па пре него што детету омогућите приступ прво ви детаљно погледајте сва подешавања приватности.

Када сте млади, мислите да је најбитније ко ће имати најбоље слике на Инстаграму или ко је коме послао поруку на Снапцхату.

Кључ је у томе да подсетите децу да постоји цео свет оффлине, који им може бити подједнако занимљив.

Живимо у времену када нове генерације расту уз нове технологије, али је јако важно да их подсетите на забаву коју могу имати и без мобилног телефона.

Научите децу да је кључ свега разговор са вама, поготово ако се нађу у ситуацији да је неко зао према њима, или их наговара на онлине сексуални чин.

Подстакните их да могу да причају о стварима као што је цyбербуллyинг.

Ваша деца ће свакако користити друштвене мреже, само их научите да их користе безбедно.