IT KARAVAN

IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija. IT karavan je nosilac platforme „Pametno&bezbedno“, koja predstavlja prednosti upotrebe interneta i novih tehnologija u obrazovanju, poslovanju i komunikacijama, ali i opasnosti koje su posledica njihove nepravilne i neusmerene upotrebe.

IT karavan 2016.

Prvi IT karavan sproveden je od 20. aprila do 3. juna 2016. Školskim prezentacijama prisustvovalo je 5000 učenika starijih razreda osnovnih škola, dok je na gradskim trgovima promociju ovog projekta videlo više hiljada građana.
Prvi IT karavan bio je posvećen Nikoli Tesli povodom 160 godina od njegovog rođenja, i tom prilikom organizovano je takmičenje učenika u kreativnoj upotrebi novih tehnologija - „Zahvaljujući Tesli“, na kojoj je prvu nagradu osvojila Viktorija Dragić iz Kruševca.
Na mapi puta našlo se 15 gradova u kojima procentualno ima najviše mladih uzrasta od 10 do 19 godina u odnosu na ukupan broj stanovnika: Novi Pazar, Leskovac, Vranje, Kruševac, Kraljevo, Jagodina, Požarevac, Smederevo, Vršac, Zrenjanin, Kikinda, Subotica, Sremska Mitrovica, Šabac i Loznica.

Ostale aktivnosti u projektu
Vesti za projekat