IT KARAVAN

IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija. IT karavan je nosilac platforme „Pametno&bezbedno“, koja predstavlja prednosti upotrebe interneta i novih tehnologija u obrazovanju, poslovanju i komunikacijama, ali i opasnosti koje su posledica njihove nepravilne i neusmerene upotrebe.

IT karavan 03

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i u 2018, treću godinu za redom, sprovelo je kampanju IT karavan za učenike osnovnih škola u Srbiji, njihove roditelje i nastavnike, sa ciljem podsticanja pametnog i bezbednog korišćenja novih tehnologija.
Glavni program koji čine edukativna prezentacija o bezbednosti dece na internetu, i radionice za učenike i roditelje, predstavljen je za ukupno 26 škola, u regionalnim centrima u Srbiji od 27. februara do 27. marta 2018. Program iz Niša i Novog Pazara pratilo je još oko 800 škola putem direktnog internet prenosa, a na mapi puta IT karavana 03 bili su i Beograd, Subotica i Novi Sad.
U okviru kampanje realizovane su i otvorene promocije za građane, kao i dodatne radionice za roditelje u još šest gradova: Sečnju, Zrenjaninu, Leskovcu, Čačku, Kraljevu i Užicu.
Partneri Ministarstva su, kao i prethodnih godina, bili Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i kompanija Majkrosoft, a ove godine pridružili su se i Nacionalna asocijacija roditelja i nastavnika Srbije i Fondacija Petlja.
Svečanim otvaranjem IT karavana 03 u Beogradu obeleženo je godinu dana rada Nacionalnog kontakt centra za bezbednost dece na internetu, koji je osnovan 27. februara 2017.

Ostale aktivnosti u projektu
Vesti za projekat