IT KARAVAN

IT karavan Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija je edukativna kampanja za promociju korisne, kreativne i bezbedne upotrebe informacionih tehnologija. IT karavan je nosilac platforme „Pametno&bezbedno“, koja predstavlja prednosti upotrebe interneta i novih tehnologija u obrazovanju, poslovanju i komunikacijama, ali i opasnosti koje su posledica njihove nepravilne i neusmerene upotrebe.

IT karavan 04

Školska kampanja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija IT karavan, održana je četvrtu godinu za redom. U 2019. sprovedena je za ukupno 2000 đaka iz 25 škola u pet gradova u Srbiji.
Pod sloganom „Faca interneta“, učenici petih i šestih razreda takmičili su se kvizovima znanja iz oblasti bezbednosti na internetu i poznavanja digitalnih tehnologija, informatike i računarstva, u motoričkim igrama, kao i u prezentaciji IT projekta „Face interneta u borbi za siguran net“, koji su pripremali u Naučno istraživačkoj stanici Petnica.
U finalu koje je održano u Domu omladine u Beogradu, prvo mesto osvojila je OŠ „Drinka Pavlović“ iz Beograda, drugo mesto zauzeo je tim škole „2. oktobar“ iz Zrenjanina, treći su bili đaci iz škole „Dragiša Mišović“ iz Čačka, četvrti OŠ „Stefan Nemanja“ iz Niša i peti škola „Rifat Burdžović Tršo“ iz Tutina, koja je pobedila na takmičenju u Novom Pazaru. 
Takmičari su za svoje škole osvojili pametne solarne klupe, za prva dva mesta, a za ostala mesta interaktivnu tablu i tablet uređaje.

Ostale aktivnosti u projektu
Vesti za projekat