YouTube најавио забрану постављања коментара

Све је више деце и тинејџера који своје слободно време проводе уз друштвене мреже и Youtube. Осим тога што воле да гледају видео снимке, нека деца су одлучила и да креирају и објављују сопствене садржаје на YouTube платформи. Такви канали чији су главни актери деца, изложени су коментарима који су често увредљивог и непримереног карактера. 

Како би боље заштитио децу и породицу, YouTube је најавио да ће ускоро забранити коментарисање свих видео садржаја на којима се појављују деца и малолетници.

Неколико брендова престало је да се оглашава на YouTube-у након што су открили да педофили остављају предаторске коментаре на видео снимцима деце. YouTube је првобитно онемогућио коментаре на видео записе који су привлачили предаторске коментаре, али сада је одлучио како ће забранити коментарисање свих садржаја са малолетницима.

Ова одлука требала би ступити на снагу у року од неколико месеци. Из YouTube-а су, по пријему жалби на педофилске коментаре, ургентно радили на уклањању тих коментара и бановању корисника који су их остављали, али то није спречило да се такви коментари и даље појављују на популарном интернет сервису.

Представници YouTube-а појаснили су како ће забрана коментарисања у будућности подразумевати аутоматску забрану коментара на видео снимцима са децом и малолетницима. Сервис ће користити алгоритме за аутоматску детекцију снимака са децом.

Подсећамо, милиони сати разних снимака свакодневно се уплоадују на YouTube, а највећи број је оних на којима се појављују деца и малолетници.

Извор: itmagazin.info